МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА

Radio G

Gostivar

Закажете вакцинирање во домашни услови

Објавено на: 26.07.2021 во 09:32

Гостивар, 26 јули   Министерството за здравство информира дека од денеска започна пријавувањето за вакцинација на граѓани во домашни услови. Граѓаните кои од здравствени причини не се во можност да дојдат на вакциналните пунктови да се вакцинираат, ќе можат тоа да го сторат во домашни услови. Закажувањето е преку јавување во здравствените домови или со директно пријавување на пунктовите за вакцинација.  

Според најавата, медицинските екипи ќе им излезат во пресрет на сите граѓани да ја примат вакцината против Ковид- 19. 

Ова се бројоевите и преиодот од денот за да се закаже вакцинација во домашни услови: 

Здравствен Дом Гостивар – 071 769 009 закажување од 13 до 14 часот; 

Здравствен дом Ростуше – 078 241 071 закажување од 09 до 13 часот