МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА

Radio G

Gostivar

Нова песна: „Бројаница“ на Гуру Харе во соработка со Тања Тас

Објавено на: 11.01.2022 во 14:22

Гостивар, 11 јануари 2022 Игор Атанасоски (алијас Гуру Харе) „нанижа“ уште еден бисер на нишката од песни кои ги создава. Новата тема која неодамна ја заврши носи наслов „Бројаница“. Таа е плод од соработката со Тања Тас, позната и како вокалистка во групата „Темпера“ Станува збор за тивка, емотивна и суптилна композиција и проплетена со гитарски блуз фрази. Автор на музиката, текстот и аранжманот е Гуру Харе, кој исто така ги свири гитарите во песната.

Покрај него во снимањето и Тања, учествуваат Дамир Имери на кој свири хемонд-органа и Мите Димовски на тапани. Песната е снимена и продуцирана во скопското студио „Тралала“ на Мите Димовски.

Песната ја следи и видеоспот сниман во Градскиот парк во Скопје и го направи од Тања Тас. Од денес (11 јануари) може да види на Јутјуб-каналот на Гуру Харе. Благодарение на соработката која Radio G ја има со Гуру Харе, оваа како и другите негови дела, може да се слушне на 106,4 и онлајн на www.radiogostivar.com  во редовната програма.

Слушателите на Radio G и читателите наwww.radiogostivar.com се меѓу првите кои можат да го видат спотот. Го споделуваме ова ново музичко парче и уживајте!