МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА

Radio G

Gostivar

Од 16 август се забрануваат настани во затворен простор, а за тие на отворено ќе се бара потврда за прва доза вакцина

Објавено на: 08.08.2021 во 08:06

Гостивар, 8 август 2021 (УМНО.МК) Од 16 август се воведува задолжителна потврда за извршена имунизација, најмалку прва доза, со задолжителна редарска служба заради контрола на приложување доказ за вакцинација при влез во секаков вид објект, вклучително и во угостителски објекти, каде има повеќе од 30 присутни лица, за било каков настан (прослава, концерт, семинар, обука, работилница, конференција, културни или спортски настани) – ова е една од одлуките на Владата на синоќешната седница. Оваа одлука која ќе се однесува на лицата на 18 години, веќе предизвика бурни реакции во јавноста.

За детљите околу тоа како ќе се спроведува оваа мерка прочитајте тука

(преземено од УМНО.МК)