МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА

Radio G

Gostivar

Свечена академија во чест на Кирил и Методиј

Објавено на: 28.06.2021 во 14:03

Гостивар, 28 јуни 2021 По обезбедувањето на потребните услови за организирање на настани во услови на пандемија, организаторите најавија одржување на традиционалниот настан во чест на Св. Кирил и Методиј.

Утре, 29 јуни (вторник) по повод денот на сесловенските просветители Св. Кирил и Методиј ќе се одржи свечена академија. Покрај обраќања за важноста на датумот, во големата сала на домот ќе има и пригодна програма.

Од Националната установа Центар за Култура „АСНОМ“ – Гостивар упатуваат отворена покана. Почетокот е во 19:00часот.