МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА

Radio G

Gostivar

Сообраќајот кон Маврово во застој, кон Дебар се вози по една коловозна лента

Објавено на: 11.12.2021 во 11:38

Гостивар, 11 декември 2021 Снегот кој од ноќва паѓа во мавровскиот регион предизвика проблеми во одвивање на сообраќајот. Голема колона од возила и застој има кај месноста Бунец, а полицијата прави напори да обезбеди движење по една коловозна лента кон Дебар

Според информациите на СВР Тетово, во овој регион има проблеми во одвивањето на сообраќајот и се прават напори за негово нормализирање. Полициски службеници се на терен, го регулираат протокот на возила. Од утрово тие преземаат мерки за безбедно и нормално одвивање на сообраќајот низ регионот.

Граѓани кои се најдоа утрово на пат преку социјалните мрежи информираат дека и кружниот пат околу Мавровското езеро е непрооден заради снегот на коловозот.

До утрово на Маврово снежната покривка достигна 30 сантиметри.

згм