Ознака на прелистување

Литературни искри

Јубилејни ,,Литературни искри” во Гостивар, нова заедничка  збирка во поетската ризница

Гостивар, 17 мај 2023 - Во пресрет на одржувањето на јубилејното 10-то издание на Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“
Повеќе ...

Заврши конкурсот за Меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“, прифатени 184 пријави

Гостивар, 2 април 2023 – Заврши пријавувањето за учество на јубилејното десетто издание на Меѓународниот поетски фестивал „Литературни
Повеќе ...

Почнаа подготовките за 9-иот меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“, објавен е конкурсот…

Гостивар, 12 февруари 2022 Започнаа подготовките за деветтото издание на традиционалната поетска манифестација во нашиот град.
Повеќе ...

Пријавени 126 поети на конкурсот за меѓународниот поетски фестивал „Литературни искри“

Гостивар, 2 април 2021 Заврши конкурсот за пријавување за осмото издание на Меѓународниот Поетски Фестивал „Литературни Искри“ и
Повеќе ...