Снегот во гостиварско го отежнува сообраќајот

Гостивар, 25 ноември 2023 – Снежните врнежи во гостиварско го отежнаа сообраќајот и на два патни правци воведена е забрана за тешки товарни возила (делницата Гостивар – премин Стража и Гостивар – Маврови Анови), а на возачите им се препорачува да не тргнуваат на пат без зимска опрема.

Од СВР Тетово, информираат дека забраната е воведена од 13:00 часот и се препорачува да ја приспособат брзината на движење според условите на патот особено ако се движат кон планинските подрачја.

– Посебно внимание возачите треба да обрнат доколку се движат по регионалниот пат кон Дебар, по долината на Радика, каде коловозот е влажен и лизгав. Временските услови по овој патен правец може да предизвикаат и одрони од камења, вели портпаролот на СВР Тетово, Марјан Јосифоски.

На Маврово, снегот кој врне од изутринава, создаде покривка од десетина сантиметри и создава тешкотии во одвивањето на сообраќајот Мавровското езеро. Според информациите од терен, екипи на Македонија пат се на терен и обезбедуваат проодност во регионот.

Коментарите се затворени.