Топлото време го откажа Хуманитарниот велеслалом во Маврово

Гостивар, 21 февруари 2024 – Од Ресорт Маврово, организаторот на 22 издание Хуманитарен велеслалом, информираат дека нема да се одржи. Како главна причина се наведуваат топлото време и недоволна количина на снег на патеките. Хуманитарниот аспект на манифестацијата ќе се задржи и ќе се собираат донации за помош на Леонид Индов.

Го пренесуваме соопштението во целост:

„Со жалење мораме да ве информираме за откажувањето на настанот за хуманитарен велеслалом закажан за 01-03 март. За жал, поради неочекувано топлото време и недоволните снежни врнежи, не можеме да продолжиме со настанот според планираното.

Ние го разбираме разочарувањето и непријатностите што тоа може да ги предизвика, особено со оглед на исчекувањето и подготовката што многумина од вас ги направија за овој настан. Ве молиме знајте дека оваа одлука не беше донесена лесно и беше заснована на внимателно разгледување на безбедноста и правичноста на трката и настанот.

Сепак, сакаме да нагласиме дека иако настанот може да биде откажан, нашата посветеност за поддршка на хуманитарните цели останува непоколеблива. Сметката за донации за каузата е сè уште отворена, а компаниите можат да продолжат да собираат средства за поддршка на нашата мисија – Да му помогнеме на Леонид.

Податоци за примачот на донацијата:

Целосен назив: Леонид Индов

Трансакциска сметка: 210-7000006805-91

Банка: НЛБ Тутунска Банка

Вашиот придонес е непроценлив за да ни помогне да направиме разлика во животите на оние на кои им е потребна.

Искрено се извинуваме за непријатностите што може да ги предизвика ова откажување и ве уверуваме дека истражуваме алтернативни опции за идни настани. Остануваме посветени на промовирање хуманитарни цели преку Ресорт Маврово и ќе ве информираме за сите случувања.

За оние кои веќе се пријавиле, ќе им ги вратиме целосните средства во наредните денови. Ако имате какви било прашања или грижи во врска со рефундирање или било која друга работа, не двоумете се да нѐ контактирате.“

Ресорт Маврово

Коментарите се затворени.