Црковно-народен собир во Сушица, ќе се освети параклисот Св. Никола

Гостивар, 13 мај 2024 – Црковниот одбор од селото Сушица и иницијативниот одбор за обнова на долна црква Св. Никола по повод осветувањето на параклисот упатија отворена покана до сите православни христијани да присуствуваат на светиот чин.

Во недела 19-ти мај во 10:00 часот во селото Сушица, гостиварско ќе започне чинот на осветувањето, по што ќе се одржат богослужба, водосвет и ќе бидат прережани славските лебови со паричка за кумство.

– Ќе ни претставува особена чест и задоволство да го збогатиме овој богоугоден ден со вашето присуство на овој свет чин, се наведува во поканата на иницијативниот одбор.

Собирот и свеченоста ќе бидат збогатени со музичка програма и настапите на Панче Дабески, Христијан Ефрески и Јована Богдановска.

Коментарите се затворени.