Паркирањето повторно ќе се наплаќа, еден час 40 денари

Гостивар, 8 јули 2024 – Паркирањето на автомобил по градските улици и паркинзи повторно се наплаќа. Според најавите од ЈП „Градски паркинзи и зеленио“ најавуваат дека покрај еднократното плаќање, има можност за купување на билети со повеќедневна важност.

– Од оваа недела повторно ќе почне да се воведе и ќе функционира услуга за паркирање. Билет за еден час паркирање чини 40 денари за зонското паркирање со испраќање на СМС, наведуваат од претпријатие

Користењето на паркинг може да биде и на неделно и месечно ниво, па така еднонеделни билети  цената е 1.000 денари, а за две недели двојно повеќе (2.000 денари)

Коментарите се затворени.