IN MEMORIAM: Замина „кралот“ Ферус Мустафов

Гостивар, 22 мај 2023  –  Еден од најмаркантните инструменталисти, кларинетист и саксофонист и неформалниот крал на ромската музика, Ферус Мустафов, почина на 72-годишна возраст.

Тој имаше богата кариера со голем број настапи низ целиот свет и остави големо музичко наследство.

Ферус е роден на 20 декември 1950 година во Штип во ромско семејство на музичари..

Коментарите се затворени.